12 abr 2010

Ibon Gabilondo, Kalifornian lehian

Ibon Gabilondo Urgaziko triatleta San Diegon dago lanean, Kalifornian. Hori, ordea, ez da oztopo gehien bere zaletasun handienari eusteko eta triatloi olinpiko bat (1.500-40-10) egin berri du. Draftingik gabeko lasterketa izan zen, hau da, korrikalariek ezin zioten bizikletan elkarri jarraitu. 717 lagunek hartu zuten parte eta 33 errelebo izan ziren guztira. Izan ere, irteera zatika eman zieten: Elite mailakoak lehenengo, 5 minutura 18-24 adin tartekoak, 5 minutura 25-29 tartekoak.... Eta Ibon 30-34 taldekoekin irten zen.

Arlo horretan, nahiko lasterketa konplikatua zela esan digu Ibonek, ia karrera osoan aurretik ateratakoak aurreratzen joan behar izan zuelako. Badia batean egin zuten igeri, eta bizikletako tartea oso laua izan omen da, zirkuitu bati 2 buelta emanez. Hala ere, draftingik ezin egin zezaketenez, amaierarako indarrak gordetzea zen gakoa. Ibonek esan digu nahiko gustura aritu dela triatloi osoan, baina proba norberaren ahalmenen kontrakoa zela, ezinezkoa zelako ia zein postutan zihoazen jakitea. Ibonek dio oraindik ez dagoela sasoi bete-betean baina bere adin taldean lehen postuan sartu zen helmugan! http://www.y-events.com/10superseal.htm

Gainerakoan, maila handiko proba izan da, eta mundu mailan punta-puntan dabilen Michi Weiss suitzarrak irabazi zuen triatloia. Ondoren, triatleta profesionalak zeuden. Kalifornian oso hedatuta dago triatloia eta jende askok egiten du, baita sasoi betean ez daudenek ere. Gainera eguraldia primerakoa da urte osoan eta horrek asko laguntzen du. Lasterketak oso herrikoiak dira, eta Euskal Herriarekin alderatuta, adineko gehiago eta neska mordoa biltzen dira lasterketetan. Korritzeko erari buruz, Ibonek esan digu draftinga onarturik ez dagoenez, bizikletari eta oro har materialari aparteko garrantzia ematen diete. Hurrengo lasterketa gogorragoa da eta luzeagoa izango omen da, eta noski, horren berri ere emango digu. Zorionak Ibon!